BEN ACTIUS A CASA! 26-03-2020

Bon dia Xaloc!
teniu ganes de fer Música? avui la Jordina treu el cap al blog per saludar-vos!




PROPOSTES DE MÚSICA:
1. Ballar SOFIA i SHAKE IT OFF
Allibereu tensions tot ballant aquestes dues coreografies. Practiqueu-les tantes vegades com el cos us demani... i ja tindrem més balls per les festes de l'escola!



2. Practicar amb el XILÒFON GALÀCTIC 

Els nens/es que no heu pogut practicar encara, no us preocupeu, aneu fent al vostre ritme, comenceu per Canta el gall, que és la més senzilla perquè no hi ha gaires salts entre notes. 

Pels que ja vau practicar Canta el gall, podeu anar avançant amb les altres cançons:   
Cargol treu banya
Plou i fa sol
La lluna, la pruna


*Bé Xaloc*, qualsevol cosa ja sabeu que estem aquí i podeu contactar amb nosaltres. *Una abraçada molt gran!*


 SEGUIM?


Esperem que us estiguin agradant, divertint i sobretot entretenint totes les tasques, activitats i jocs, entre d'altres moltes activitats, que durant aquests dies us estem proposant amb molta il·lusió!


Us seguim suggerint diferents tasques per a què pugueu seguir aprenent i entretenint-vos. Us sembla bé si comencem amb unes quantes endevinalles matemàtiques? Segur que sí!

ENDEVINALLA 1
És un nombre més petit que 68 i més gran que 60. Les dues xifres que té són parell. La seva suma en dóna 10.


ENDEVINALLA 2
És un nombre de dues xifres. És més petit que 40, però més gran que 20. Les seves dues xifres no són parells. Les seves dues xifres són diferents. Les seves dues xifres sumades en dóna 10.

ENDEVINALLA 3
És un nombre més gran que 40 i més petit que 46. Els dos nombres són parells i la seva suma en dóna 6.


Pel que fa a l'àrea de llengua catalana us proposem treballar els noms i els verbs. Així que, a partir d'aquestes inicials us suggerim que penseu i elaboreu dues llistes (UNA LLISTA AMB VERBS I UNA ALTRA LLISTA AMB NOMS). Les inicials que us suggerim són:

M / A / G / T / P / D / B / R / C.


Voleu jugar amb mi a confegir paraules? Som-hi! Amb aquestes lletres desordenades podeu esbrinar quina paraula s'amaga.



Us sembla bé si treballem una mica la comprensió lectora? Encara no l'hem treballada aquests dies! Us en proposem dues. ÀNIMS!



Pel que fa a l'àrea de llengua castellana la "señorita Charo" us proposa aquests enllaços per si voleu practicar l'ortografia i l'expressió escrita. També, us anima a seguir escoltant contes durant aquelles estones que estigueu més relaxats.

PALABRAS CON "BR" I "BL".

http://www.edu365.cat/primaria/castella/ortografiate/ortografiate4/contenido/lc014_oa02_es/index.html


PALABRAS CON "LL" Y "Y".

http://www.edu365.cat/primaria/castella/ortografiate/ortografiate3/contenido/sd01/sd01_oa04/index.html


EL USO DE LA MAYÚSCULA.

http://www.edu365.cat/primaria/castella/ortografiate/ortografiate3/contenido/sd01/sd01_oa01/index.html


LETRA INICIAL MAYÚSCULA.

http://www.edu365.cat/primaria/castella/ortografiate/ortografiate2/contenido/comun/index.html?ln18=es&pathODE=../sd17/sd17_oa04/&maxScore=4&titleODE=.: Letra inicial mayúscula :.


Pel que fa a l'àrea de matemàtiques us proposem uns problemes matemàtics per seguir treballant el raonament!

RECORDEU Que PRIMER DE TOT CAL LLEGIR I COMPRENDRE L'ENUNCIAT. Si cal, podeu llegir-lo més d'una vegada. A continuació heu de pensar quines són les dades importants i essencials per poder respondre el problema i quina és la pregunta. És a dir que us demana i que heu de fer si sumar (afegir) o restar (treure) per tal d'arribar a la resposta correcta.

Un cop tingueu tota aquesta informació molt clara podeu pensar com expressaríeu el dibuix en forma d'esquema. A continuació haureu de realitzar l'operació per càlcul i per representació. Finalment dóna la resposta.

1 PROBLEMA MATEMÀTIC.
He convidat a casa pel meu aniversari a 5 amics. Vull fer un got de suc de taronja per a tots. Per fer un got necessito 2 taronges. Quantes taronges necessitaré?

2 PROBLEMA MATEMÀTIC.
La Clara ha fet una carrera de 27 quilòmetres. Si ja n'ha fet 13. Quants quilòmetres li falten per arribar a la meta?

3. PROBLEMA MATEMÀTIC.
En una granja hi ha 3 vaques i 4 gallines. Quantes potes hi ha en total?

4. PROBLEMA MATEMÀTIC.
He de llegir un llibre de 78 pàgines. Si vaig per la pàgina 34. Quantes pàgines em falten per acabar el llibre?


Pel que fa a l'àrea de projecte. Seguim avançant i us proposem aprendre, si més no llegir aquest poema. Endavant, quan tornem el recitarem tots junts a l'aula.




RECORDEU QUE TOTES AQUESTES ACTIVITATS I TASQUES QUE US PROPOSEM SÓN NOMÉS SUGGERIMENTS I LES PODEU ANAR FENT AL VOSTRE RITME O TOTES O ALGUNES! ÀNIMS XALOQUETS!


Per últim, us deixem una recepta perquè pugueu treure  cap a fora els "nervis". Sobretot, en aquells moments que us sentiu nerviosos i necessiteu desfogar-vos (cosa ben normal durant aquests dies).




Una forta abraçada Xaloquets!