ENS TORNEM AVENTURAR? 23-03-2020

Ja hi tornem a ser! Seguim a distància però ben connectats! Esperem que estigueu aprofitant aquests dies en família! Abans de proposar-vos algunes possibles feines i tasques us suggerim endinsar-vos dins del món dels reptes. Que ens dieu, us animeu? Endavant!

Enigma 1: EL PROBLEMA DEL MEU PARE.
El meu pare, que anava sense paraigües ni barret, el va agafar ahir un ruixat. La roba se la va xopar, però, malgrat que portava el cap descobert, no es va mullar ni un cabell. Com ho expliqueu?





ENIGMA 2: EL PROBLEMA DE L'ELEFANT
Un elefant que pesa molt cau dins d'un pou. Com el van treure?




ENIGMA 3: EL DEL MISTO.
Un senyor arriba a casa amb fred. Vol encendre l'escalfador d'aigua, una estufa i la cuina. Si només té un misto, què encendra primer?


ENIGMA 4: EL PROBLEMA DE L'OU
Si el gall de la Marta pon un ou al jardí de la Carla, de qui és l'ou?



ENIGMA 5: L'AIGUA.
Quantes gotes d'aigua caben en un got ple?




ENIGMA 6: QUI SÓC?
Estic al cel i no sóc lluna. Surto al matí i no podries viure sense mi.



Què us han semblat aquests enigmes? Divertits? És molt important que no deixeu de pensar durant aquests dies! Us sembla bé si continuem?

Pel que fa a l'àrea de llengua catalana us suggerim començar a practicar el famós teatre llegit de Sant Jordi que tan important ha estat sempre pel curs de Xaloc des de fa molts i molts anys! Aquest any, us toca a vosaltres representar-lo. Què bé, oi?

Amb ell, podrem demostrar totes les millores que hem anat aconseguint en el nostre procés lector, des de l'inici del curs de primer fins ara. Així que, ús adjuntem unes imatges i us suggerim que us prepareu la lectura en general de "tot" el teatre, però, especialment aquell paper que més us agradi o que més il·lusió us faci representar. Quan tornem a l'escola, farem els grups de representació, repartirem els papers i practicarem la lectura del teatre!









També, us recordem (MOLT IMPORTANT) i, us animem a seguir practicant el teatre. Intenteu no deixar de practicar-lo i recordar-lo durant molts dies seguits perquè és molt important que no perdem tota la feina avançada durant el curs. Així que ànims és un bon moment per asseure els pares al sofà i per representar els dos teatres! Ells, us poden suggerir com gesticular alguna expressió o quin to de veu és el més adequat segons el text! Endavant!

US SUGGERIM ANAR REPASSANT, CADA DOS O TRES DIES, ELS TEATRES FINS QUE ENS INDIQUIN QUE PODEM TORNAR A L'ESCOLA!

Practiquem l'escriptura?

Us animeu a explicar-nos com ha anat la primera setmana de confinament a casa? Què heu fet amb els pares? A què heu jugat? Com ús heu sentit durant aquests dies i sobretot si teniu ganes de tornar a l'escola? Nosaltres tenim moltíssimes ganes de sentir-vos i escoltar-vos, però encara haurem d'esperar uns quants dies. Això sí no deixem de pensar en TOTS vosaltres ni un sol moment!
Si us engresqueu, encara més, podeu seguir practicant l'escriptura i, també, l'ortografia de les paraules amb aquesta web tan divertida!
https://clic.xtec.cat/projects/100paraules/jclic.js/index.html

Pel que fa a l'àrea de matemàtiques us proposem el "JOC DE LES MATEMÀTIQUES". Amb aquest, podreu treballar moltes activitats de lògica, d'espai i temps i de numeració. És, una web molt amplia on ens proposen moltíssimes activitats i amb diferents nivells. Us suggerim que comenceu pel nivell més fàcil i aneu pujant de nivells. Us agradarà molt!!!
https://clic.xtec.cat/projects/jocmates/jclic.js/index.html

Pel que fa a l'àrea de projecte, us proposem seguir avançant a distància! Us animeu?
Recordeu que els últims dies a classe vàrem veure uns quants vídeos que, ens explicaven com afecta "la contaminació" al món i a la terra? Amb ells, vàrem descobrir una ONG dedicada a conservar i a preservar el medi ambient. Recordeu quina? Sí! Efectivament GREENPEACE!
Vàrem investigar a què es dedicava aquesta i, tot el que fan les persones que la formen per aconseguir conscienciar a la gent de la necessitat d'un món molt més net.Veureu, aquesta ONG va promoure una llei. La llei de les "3R". 

Us suggerim que busqueu informació de quines són aquestes "3R" i en què consisteix cadascuna d'elles. Ens ho podeu explicar en un paper en blanc. Animeu-vos a escriure un petit resum i a fer un dibuix de què representa cadascuna. Us sembla bé la idea? Endavant! Quan tornem a l'escola en parlarem molt més detalladament!

En definitiva, recordeu que aquests dies estan sent un gran repte per a nosaltres, però també poden ser una gran oportunitat. Així que, no només us volem proposar activitats per no deixar de repassar continguts sinó que també us volem suggerir que estimuleu el joc lliure amb algunes activitats creatives, amb alguns jocs i amb alguns experiments. Feu d'aquests dies, uns dies divertits i amb infinites oportunitats per aprendre, créixer i conviure. No perdeu el bon humor i gaudiu-lo amb la família.

Així que, us sembla bé si us proposem algunes unes idees? 

Ànims i... imaginació i creativitat al poder!


TREBALLS MANUALS
Podeu fer alguns mandales, pintures amb dits, pintures amb algunes temperes, plastilina, fang, papiroflèxia, gomets, braçalets amb llana, titelles amb mitjons, pintar pedres, alguns mòbils amb fusta.

 MOLTA MÚSICA
Escolteu música de tota mena, canteu junts, toqueu instruments improvisats i sobretot feu-vos un lloc al menjador de casa per poder ballar!

Us recomanem alguns grups musicals com el "Pot Petit" que ofereixen cançons, concerts i moltes idees a les xarxes, o la "Dàmaris Gelabert" i el grup "Xiula" entre d'altres.

JOCS DE TAULA
No deixeu els jocs tradicionals i de taula. Són molt interessants per aprofundir en diverses habilitats i capacitats. Especialment, els cooperatius són una gran eina educativa perquè afavoreixen el treball en equip i algunes habilitats com la concentració i l'estratègia.

 CUINAR EN FAMÍLIA
Podeu elaborar: amanides, macedònies, galetes, pastissos. Endavant! Convertiu-vos en "els xefs" de la vostra família!

 JOCS DE MOVIMENT
Què us sembla jugar a "Fet i amagar" per les habitacions? Us proposem també, el joc de les pel·lícules, amagar objectes o joguines per la casa i jugar al "fred o calent". Us animeu a fer curses de cucs amb la planxa a terra pel passadís? També, podeu fer el joc de les cadires, el joc de pica paret o el "Twister"! Amb ells aprofitareu per seguir en bones condicions físiques aquests dies!

FER CABANES DINS DE CASA
Deixeu volar la imaginació i construïu-vos una magnífica cabana. Podeu fer servir sofàs, cadires, taules, mantes, llits, llençols, caixes de cartó. Les possibilitats són infinites i el joc i la diversió també!

 PROPOSAR UN REPTE CADA DIA
La qüestió és estar entretingut així que podeu preparar un regal pels avis i àvies o altres familiars, fer una torre ben alta amb totes les peces de construcció que tingueu per casa fins a aconseguir tocar el sostre, fer una fila a terra de mitjons encadenats o inventar-vos una cançó divertida que parli sobre la vostra família.

 FER IOGA, MEDITACIÓ I RELAXACIÓ
Coneixeu el joc de l'Eduioga? És una bona combinació de ioga i joc de cartes. També us recomanem la pràctica de la meditació conscient. Amb el llibre "Tranquils i atents com una granota". Podeu aprendre a fer meditació en família.

 TASQUES DOMÈSTIQUES
Impliqueu-vos en els aspectes de la vida quotidiana i les tasques domèstiques. Podeu ajudar als pares a parar i desparar la taula, a posar el rentaplats, a estendre la roba, a escombrar, a fregar, a netejar els vidres, a treure la pols i a guardar la roba.

JOCS A LA BANYERA
Voleu inventar banys amb bombolles, o tenyir l'aigua d'algun color amb colorant alimentari? També, podeu posar música de fons i introduir a l'aigua ninots i vaixells. Ara bé, vigileu el consum d'aigua i no feu banyeres massa plenes ni tampoc massa sovint.

 EXPERIMENTS
Heu provat mai de fer un volcà amb vinagre i sosa? Sempre sota la supervisió d'un adult, es clar! Podeu construir també un telèfon amb un pot de iogurt o plantar llegums en cotó humit perquè germinin. Us recomanem el programa "Dinàmiks".

 COMUNICAR-SE AMB ELS AMICS
Seguiu comunicant-vos amb els companys. El fet que l'escola estigui tancada no vol dir que necessàriament ens hàgim de sentir més sols. Així que, podríeu intercanviar amb els companys alguns vídeos i àudios. També, algunes imatges de les activitats que aneu fent! Això sí, demaneu sempre permís als pares!

 Bé, Xaloquets esperem haver proporcionat "infinites" idees! Ara a portar-les a terme. Això sí, si voleu!

Estem en contacte! Un petó molt fort i una forta abraçada a distància! Cuideu-vos famílies!