TORNEM AMB MOLTA ENERGIA! 14-04-2020



Benvinguts de nou al blog de Xaloc!

Desitgem que hàgiu passat, tot i seguir confinats, unes bones vacances de Setmana Santa. Esperem que estigueu molt bé i  que sapigueu que us seguim trobant molt i molt a faltar.

 Avui iniciem una altra vegada la tornada al món virtual.  És per això, que finalment no podrem representar davant les famílies l'obra de teatre que ens hem estat preparant al llarg d'aquest curs. Ara bé, no patiu perquè, la reprendrem una altra vegada en el curs de Gregal i  de ben segur amb moltíssimes ganes! Oi?

Abans, la Charo us saluda amb un vídeo.També, us deixa un ellanç on podreu  llegir un conte i us anima a escriure un "buenas tardes" i enviar-li al seu correu.
  




A partir d'ara introduirem una sèrie de canvis, molts més pautats, que en la metodologia de treball utilitzada les setmanes anteriors. Així que, us expliquem que dedicarem una sola entrada setmanal al blog i us proporcionarem per cada dia de la setmana aquells continguts que s'haurien de treballar i, que considerem bàsics i essencials per a preparar-nos de cara al curs vinent, sobretot pel que fa a les àrees instrumentals de llengua i matemàtiques. 


ATENCIÓ! Com ja us hem explicat us hem PAUTAT LES ACTIVITATS PER DIES, pensant que potser alguna família prefereix una distribució setmanal més organitzada i amb l'objectiu de facilitar, en tot moment, la feina. ARA BÉ, CADA FAMÍLIA QUE S'ORGANITZI SETMANALMENT DE LA MANERA QUE MILLOR US VAGI.

US SUGGERIM que per aconseguir un bon treball i uns bons aprenentatges durant aquests dies que hàgim de continuar treballant virtualment, ens envieu, si us plau,  un correu explicant si heu pogut treballar adequadament aquesta primera setmana amb les diferents feines  inicials proposades o cal que rebaixem el nombre d'activitats diàries per les pròximes setmanes.

Alhora us demanem que degut a que ens trobem a la tercera i última avaluació del curs de segon de Primària sigueu una mica més constants en la realització de les tasques i que  ens les feu arribar entre el divendres i el dilluns de la següent setmana.

ÉS IMPORTANT intentar no perdre els hàbits i les pautes de treball que, a poc a poc, hem anat interioritzant des del primer curs de primària. Per això, us suggerim treballar les activitats manualment i,  sobretot, amb llapis si teniu la possibilitast d'imprimir-les. En el cas de les famílies que no disposin d'impressores us proposem reproduir parcialment l'activitat en un full en blanc o  només escriure les respostes. 

Ah!Recordeu seguir posant el nom i la data cada dia.


Ja sabeu que hem introduït uns "espais virtuals" els dilluns, dimecres i divendres. Són espais de comunicació on podrem mantenir contacte entre els alumnes i la mestra. Sobretot, us demanem, si us plau, que respecteu l'horari pactat entre l' escola i la família per a connectar-vos.

EN EL BLOG TREBALLAREM:

Pel que fa a l'àrea de llengua catalana, treballarem diferents activitats d'expressió escrita, de comprensió lectora i d'ortografia i gramàtica.

Pel que fa a l'àrea de matemàtiques treballarem diferents activitats de numeració, de càlcul generalitzat, d'operacions de suma, de resta i de multiplicació, de geometria, de probabilitat i problemes de raonament matemàtic. 

Pel que fa a les àrees de Medi, els projectes, anirem avançant, de manera més generalitzada, els diferents mini projectes que ens queden per treballar.

Pel que fa a les àrees de llengua castellana, anglesa, musical i d'educació física els mestres especialistes us aniran proposant diferents activitats per seguir treballant.



EN ELS ESPAIS DE COMUNICACIÓ TREBALLAREM:
  
Bàsicament l'expressió oral, la comprensió oral i el càlcul mental. També, podrem resoldre tota mena de dubtes que sorgeixin sobre les diferents activitats que us anem proposant. L'objectiu és seguir una mateixa línia de treball:

Els dilluns treballarem la comprensió oral a partir de lectures, contes, explicacions, endevinalles, etc.

Els dimecres treballarem diferents exercicis de càlcul mental. IMPORTANT! Amb les activitats del dimarts us hem adjuntat un model de full de càlcul que necessitarem i, si voleu, us podeu imprimir. A cada sessió n'utilitzarem un. També podeu utilitzar un full en blanc, com vosaltres preferiu. La qüestió és estar preparat amb un llapis, una goma, un full i un color vermell.

Els divendres treballarem l'expressió oral a partir de converses espontànies, preguntes per part de la mestra, paraules, frases, contes, jocs, etc.


Un cop ben clar el funcionament d'aquesta tercera avaluació virtual us enllacem les diferents activitats per dies.

Qualsevol dubte no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres en tot moment.



DIMARTS


Us suggerim treballar una expressió escrita, uns exercicis d'ortografia i gramàtica: les majúscules. També uns exercicis de numeració i unes operacions matemàtiques. 

Ah!, Recordeu que teniu una última pàgina on us proporcionem un possible model que us podeu imprimir, si voleu, per treballar cada dimecres el càlcul mental en l'espai de comunicació.



DIMECRES

Us proposem treballar una comprensió lectora,   un problema de raonament matemàtic, una activitat introductòria d'un nou mini projecte: els mitjans de comunicació .



DIJOUS

Us animem a treballar una expressió escrita, uns exercicis d'ortografia i gramàtica on reforçarem la utilització de la "ca", "co", "cu", "que", "qui", uns exercicis de càlcul.




DIVENDRES


Us suggerim una comprensió lectora, unes operacions de multiplicacions a partir de la suma, una activitat sobre els mitjans de comunicació.




A part, el George i la Charo us fan arribar unes activitats.

 TASQUES LLENGUA ANGLESA.
 j.cervantes.1@escolatabor.cat

 TASQUES DE LLENGUA CASTELLANA.
 r.guibernau@escolatabor.cat



Fins aquí, totes les activitats de la setmana. Ara, per arrencar  amb les piles ben carregades us enllacem algunes imatges vostres que hem anat rebent al llarg d'aquestes vacances. 



 










Molts petons i abraçades a distància Xaloquets!